Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για τις μετακινήσεις σου στη Σίφνο!

Η Σίφνος αποτελεί ένα κυκλαδίτικo νησί με αρκετά καλά οργανωμένο οδικό δίκτυο και με σύντομες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών της. Παρακάτω θα βρεις όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις μετακινήσεις σου στη Σίφνο!

ΟΔΙΚΩΣ/ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕΣΟΥ

Ως πρώτη λύση θα αναφέρουμε και την πιο φιλική για εσένα επιλογή, την οδική μετακίνηση! Το αυτοκίνητο/μηχανάκι/σκούτερ κ.ο.κ. σου χαρίζει την μεγαλύτερη ανεξαρτησία, καθώς μπορείς να πας κυριολεκτικά στην άκρη του νησιού, οποιαδήποτε ώρα μαζί με την παρέα σου. Αν δεν έχεις φτάσει στο νησί με το δικό σου μέσο,  μπορείς φυσικά να νοικιάσεις! Το κόστος είναι μικρότερο απ’ ό,τι ίσως νόμιζες, ενώ η επιλογή αυτή θα σου γλιτώσει άπειρο χρόνο (αφού δεν θα χρειαστεί να περιμένεις την τοπική συγκοινωνία ή κάποιο ταξί). Ακόμα, αν έχεις επιλέξει το κατάλληλο μέσο (πχ. Όχημα 4×4) , θα μπορέσεις να επισκεφτείς ακόμα και τις πιο δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού!

ΤΑΞΙ

Το ταξί είναι ακόμα μια ιδανική λύση, αν θες να πας γρήγορα οπουδήποτε, αλλά δυσκολεύεσαι με τον προσανατολισμό, τις οδηγίες ή την οδήγηση! Είναι επίσης η τέλεια επιλογή για να επιστρέψεις με ασφάλεια στο κατάλυμά σου έπειτα από την βραδινή σου έξοδο, γιατί καλοκαίρι είναι… μπορεί να έχεις πιει ένα-δυο κοκτέιλ παραπάνω βρε αδερφέ! 

ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια πιο φιλική για το budget σου επιλογή είναι η μετακίνηση με την τοπική συγκοινωνία. Από την στιγμή που θα αποβιβαστείς κιόλας στο λιμάνι του νησιού, στις Καμάρες, μπορείς να πας με λεωφορείο στον οικισμό που έχεις επιλέξει για την διαμονή σου. Τα δρομολόγια είναι συχνά και κυκλικά και εξυπηρετούν τους οικισμούς της Απολλωνίας, του Πλατύ Γιαλού, του Φάρου, του Βαθιού, του Κάστρου των Καμαρών και της Χερσονήσου.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τέλος, για τους λίγο πιο περιπετειώδεις, η Σίφνος προσφέρεται και για πεζοπορία! Οι αποστάσεις μεταξύ των οικισμών είναι σχετικά μικρές και τα περισσότερα μονοπάτια ασφαλτοστρωμένα. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι και η περισσότερο budget-friendly επιλογή. Θα καταναλώσει μεν περισσότερο χρόνο από τις διακοπές σου, θα αποκτήσεις δε πιο ζωντανές εικόνες και εμπειρίες από την περιπλάνησή σου στο νησί! Ενδεικτικά, οι αποστάσεις των οικισμών της Σίφνου σε χιλιόμετρα είναι οι εξής:

 • Απολλωνία-Άνω Πετάλι: κάτω από 1 χλμ
 • Απολλωνία-Καταβατή: 1,2 χλμ
 • Απολλωνία-Κάτω Πετάλι: 1,3 χλμ
 • Απολλωνία-Εξάμπελα: 1,6 χλμ
 • Απολλωνία-Αρτεμώνας: 2,5 χλμ
 • Απολλωνία-Κάστρο: 2,9 χλμ
 • Απολλωνία-Καμάρες: 5,2 χλμ
 • Απολλωνία-Φάρος: 7 χλμ
 • Απολλωνία-Χρυσοπηγή: 7,6 χλμ
 • Απολλωνία-Πλατύς Γιαλός: 8,4 χλμ
 • Απολλωνία-Βαθύ: 10,4 χλμ

Ό,τι και να επιλέξεις για τις μετακινήσεις σου στη Σίφνο, φρόντισε να γνωρίσεις όσο περισσότερο μπορείς την ομορφιά της, να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές της γεύσεις και να σεργιανίσεις τις περισσότερες από τις ειδυλλιακές της παραλίες! Το κυκλαδίτικο νησί σε περιμένει να το εξερευνήσεις και να σου χαρίσει μοναδικές και ανέμελες στιγμές! Καλές διακοπές!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αναζήτηση