Κουφονήσια: 5 εξωτικά σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς!

Τα Κουφονήσια αποτελούν έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Η άγρια ακατέργαστη ομορφιά τους μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Η μικρή τους έκταση σου επιτρέπει να τα εξερευνήσεις στο έπακρο, ωστόσο σου συγκεντρώσαμε πέντε must σημεία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΡΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Πολλοί θα συμφωνήσουν πως το Πορί είναι η ομορφότερη παραλία του νησιού. Αν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς όλες οι παραλίες των Κουφονησιών είναι αξεπέραστες, το Πορί ξεχωρίζει. Αμμουδιά που πραγματικά αστράφτει σαν να ‘ναι φτιαγμένη από χρυσάφι και νερά που πιο σμαραγδένια… δεν θα ξανασυναντήσεις!

ΠΙΣΙΝΑ

Λίγο πριν το Πορί θα συναντήσεις την Πισίνα, μια παραλία όνομα και πράγμα! Η φύση εδώ έχει πραγματικά ζωγραφίσει. Οι πωρόλιθοι έχουν διαβρωθεί από τη θάλασσα με την πάροδο των χρόνων και έχει σχηματιστεί μια φυσική πισίνα, περιτριγυρισμένη από βράχια. Η ομορφιά του τοπίου είναι πραγματικά ασύλληπτη!

ΣΠΗΛΙΕΣ ΞΥΛΟΜΠΑΤΗ

Άλλο ένα μαγικό σημείο του νησιού που αφήνει τον επισκέπτη άναυδο με την ακατέργαστη ομορφιά του. Στις σπηλιές του Ξυλομπάτη μπορείς να φτάσεις με πολλούς τρόπους. Με βάρκα, οδικώς, με ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια, διασχίζοντας τον δρόμο που συνδέει το Πορί με το λιμάνι. Φτάνοντας εκεί, θα περάσεις αρχικά μέσα από την πρώτη σπηλιά, η οποία είναι διαμπερής. Το σκηνικό που θα συναντήσεις στην δεύτερη είναι πραγματικά παραδεισένιο. Μια μικρή, ιδιωτική σχεδόν παραλία έτοιμη να σου προσφέρει την απόλυτη γαλήνη.  Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως η ιδανική ώρα τόσο για την απόλυτη χαλάρωση όσο και για τις πιο απίστευτες φωτογραφίες είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος!

ΚΕΡΟΣ

Η Κέρος αποτελεί ουσιαστικά ένα ξεχωριστό νησάκι το οποίο όμως βρίσκεται μια… βουτιά μακριά από τα Κουφονήσια! Είναι ακατοίκητη και εξωτικά πανέμορφη και κατέχει σημαντική θέση στην αρχαιολογική ιστορία της Πρωτοκυκλαδικής Περιόδου. Μπορείς να επισκεφτείς το μυστηριακό αυτό μέρος με βάρκα από το Πάνο Κουφονήσι, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η διανυκτέρευση. Αφού σου είπαμε! Η Κέρος είναι ακατοίκητη!

ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Αν δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε ένα τόσο μικρό μέρος, το Κάτω Κουφονήσι θα σου γεννήσει σίγουρα αυτή την απορία! Κρυμμένες και απόκοσμα ειδυλλιακές παραλίες με διάφανα δροσερά νερά σε περιμένουν. Μονοπάτια βγαλμένα από παραμύθι και ονειρεμένη βλάστηση έτοιμα να τα εξερευνήσεις! Επειδή διασχίζοντας όλα αυτά σίγουρα θα αναρωτηθείς… ναι, βρίσκεσαι στις Κυκλάδες! Και ναι, το μέρος αυτό είναι πραγματικό!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αναζήτηση