Οι καλύτερες παραλίες της Σίφνου

Η Σίφνος κυρίως φημίζεται για τη μαγειρική και τις ντόπιες γεύσεις της αλλά και για την αρχιτεκτονική των οικισμών της που είναι από τους χαρακτηριστικότερους των Κυκλάδων. Παράλληλα έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική ενώ η ακτογραμμή μήκους 70 χιλιομέτρων, δημιουργεί στο νησί παραλίες όμορφες και διαφορετικές. 

Πλατύς Γιαλός

Ο Πλατύς Γιαλός είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού και των Κυκλάδων. Αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των Ελλήνων επισκεπτών του νησιού για παραθερισμό. Τεράστια αμμουδιά, πεντακάθαρα ρηχά νερά και παιχνίδια με το νερό. Είναι οργανωμένη και πίσω από την παραλία υπάρχουν καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια.

Είναι το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών με μεγάλο ευρύχωρο μόλο, τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως και το μικρό θεατράκι του Πλατύ Γιαλού πάνω στην παραλία. 

Απέναντι από την παραλία του Πλατύ Γιαλού βρίσκεται το ακατοίκητο νησάκι της Κιτριανής (ή Κυπριανής), με μοναδικό κτίσμα την εκκλησία της ομώνυμης Παναγιάς, την αρχαιότερη του νησιού (11ου αι.).

Βαθύ

Η παραλία Βαθύ είναι ένας υπέροχος γραφικός κόλπος που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σίφνου. Αυτή η χρυσή παραλία εκτείνεται για περισσότερο από 1 χιλιόμετρο και είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες περιοχές της Σίφνου για τα κρυστάλλινα ρηχά νερά και ένα καταπληκτικό περιβάλλον από ψηλούς βράχους.

Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλές εγκαταστάσεις στην παραλία, δέντρα για δροσερή σκιά, καθώς και πολλά μπαρ και εστιατόρια. Κάποιος μπορεί εύκολα να φτάσει στο Βαθύ μέσω ασφάλτου από την Απολλωνία, την πρωτεύουσα της Σίφνου.

Το πιο μοναδικό χαρακτηριστικό του Βαθύ είναι η Εκκλησία των Ταξιαρχών που βρίσκεται μπροστά από το μικρό λιμάνι.

Καμάρες

Οι Καμάρες είναι το λιμάνι της Σίφνου και ο μεγαλύτερος παραλιακός οικισμός του νησιού.

Η παραλία των Καμαρών, μια από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες του νησιού με παρθένα βλάστηση, καλαμιώνες, παράκτια λίμνη και αμμόλοφους με κρινάκια της άμμου που ανθίζουν τον Αύγουστο.

Η παραλία βραβεύεται κάθε χρόνο από το FEE με τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή πληρεί τα κριτήρια του προγράμματος (καθαριότητα, οργάνωση, ποιότητα νερών κολύμβησης, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες, εγκαταστάσεις κλπ.) 

Από τις Καμάρες ξεκινάει μονοπάτι που περνάει από το ιερό των Νυμφών και οδηγεί στη Μαύρη Σπηλιά, στις εγκαταστάσεις των παλιών ορυχείων και καταλήγει είτε στην Παναγιά Τόσο Νερό, είτε στον Θεολόγο του Μονγκού στην Απολλωνία.

Φάρος

Η μικρή παραλία του Φάρου βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό της Σίφνου στις νοτιοανατολικές ακτές της.

Πρόκειται για μια μικρή αμμώδη παραλία με ρηχά και καταγάλανα νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για νεανικές παρέες.

Αν και μικρή σε έκταση, η παραλία του Φάρου φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι αρκετούς επισκέπτες τους οποίους αποζημιώνει με την ομορφιά της.

Φασολού

Μια παραλία με μοναδική θέα στη νότια πλευρά του νησιού.

Πρόκειται για μια μικρή παραλία η οποία φημίζεται για τους χαλαρούς της ρυθμούς. Η Φασολού διαθέτει ήρεμα και ρηχά νερά, γι’ αυτό άλλωστε την προτιμούν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Για να φτάσετε στην παραλία οδικώς ακολουθείτε τη σχετική σήμανση από τον Φάρο. Εάν θέλετε να περπατήσετε μέχρι την Φασολού, τότε ακολουθείτε το σχετικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό.

Στην μακρόστενη αμμουδιά της υπάρχουν ορισμένα αλμυρίκια τα οποία σας προσφέρουν τη σκιά τους. Η Φασολού δεν ανήκει στις οργανωμένες παραλίες της Σίφνου.

Χερρόνησος

Η παραλία της Χερσονήσου είναι ένα μικρό ψαροχώρι στο βόρειο άκρο της Σίφνου, ένα από τα ομορφότερα σημεία του φημισμένου νησιού ή την παρθένα και άγρια ​​ομορφιά του.

Η χρυσή παραλία εκτείνεται για περίπου 200 μέτρα και καλύπτεται από δέντρα. Ο κρυστάλλινος κόλπος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης και καταδύσεων για κάθε επισκέπτη και σε συνδυασμό με το ήρεμο και καταπράσινο περιβάλλον καθιστά έναν τέλειο προορισμό μακριά από τα κοσμοπολίτικα πλήθη.

Βρουλίδια

Αν και δεν είναι μια από τις δημοφιλέστερες και πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου όπως ο Πλατύς Γιαλός  ή οι Καμάρες, αξίζει να την επισκεφτείτε.

Περίπου 14χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, την Απολλωνία, η παραλία Βρουλίδια χαρακτηρίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της αλλά και το όμορφο φυσικό τοπίο που την περιτριγυρίζει.

Είναι σχετικά μικρή με βότσαλο εξωτερικά και άμμο μέσα στη θάλασσα. Τα νερά της είναι ρηχά ενώ για τη δική σας εξυπηρέτηση και άνεση υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να νοικιάσετε.

Αναζήτηση