Τρεις παραλίες με εξωγήινο τοπίο στις Κυκλάδες

Η χώρα μας είναι παγκοσμίως γνωστή για το μοναδικό της καλοκαίρι! Σε αυτή τη φήμη της σίγουρα συντελούν οι αμέτρητες ονειρικές παραλίες που μπορεί να βρει κανείς, τόσο στα νησιά όσο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Με χρυσαφένια αμμουδιά ή πάλλευκο βότσαλο, μικροί και γραφικοί κόλποι ή απέραντες εκτάσεις ακτογραμμής, μπλε, γαλανά ή τουρκουάζ νερά ό,τι κι αν αναζητήσει κανείς θα το βρει.

Στην ακτογραμμή της χώρας μας μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμη και τοπία που μοιάζουν εξωγήινα, με μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που συναρπάζει.

Σαρακήνικο στη Μήλο

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο νου του καθενός στο άκουσμα της Μήλου είναι η μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία Σαρακήνικο. Το μοναδικό στο είδος του σεληνιακό τοπίο που συναντά κανείς στην ακρογιαλιά, οφείλεται στους ενδιαφέροντες και ποικιλόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων που σμιλεύτηκαν από τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα των χρόνων. Μοναδικό θέαμα επίσης αποτελούν και οι διάφορες σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων μέσα στα νερά του Αιγαίου.

Οι λάτρεις της αμμουδιάς σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό θα βρουν μία μικροσκοπική ακτή με αμμουδιά, ενώ στην πλειοψηφία του το μέρος «κατακλύζεται» από τα πανέμορφα βράχια.

Η διάσημη παραλία, εικόνες τις οποίες ταξιδεύουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται το βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Κολυμπήθρες στην Πάρο

Στις Κολυμπήθρες της Πάρου, συναντάει κανείς ένα μοναδικό τοπίο. Οι σμιλεμένοι επί χιλιετίες, από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένιοι βράχοι της που προχωρούν μέχρι τη θάλασσα, σχηματίζουν διαδοχικές παραλίες και ένα σεληνιακό κι απόκοσμο τοπίο.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για πολλές στη σειρά αμμουδιές με χρυσαφένια άμμο. Όπου εξαιτίας της μορφής των βράχων πήρε και η παραλία το όνομα κολυμπήθρες.

Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη

Η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, η πιο δημοφιλής μεταξύ των παραλιών του νησιού, ένα πραγματικό αξιοθέατο της ιδιαίτερης φύσης του τόπου αυτού.

Το όνομά της «προδίδει» στους επισκέπτες αυτό που θα αντικρίσουν προσεγγίζοντάς την – αν βέβαια μπορέσουν να πιστέψουν ότι «λέει» την αλήθεια. Κι όμως, η παραλία αυτή είναι όντως κόκκινη: Κόκκινα, εντυπωσιακά βράχια που σχηματίζουν απόκρημνους γκρεμνούς, κόκκινη άμμος και μια θάλασσα βαθιά μπλε, που αντικατοπτρίζει κι αυτή το τόσο έντονο κόκκινο. Ένα τοπίο πραγματικά «εξωγήινο» από αυτά που ίσως οι επιστήμονες έχουν συναντήσει μόνο στον… Άρη, τον «Κόκκινο Πλανήτη» – και πάλι, χωρίς φυσικά την υπέροχη θάλασσα!

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης, όπως είναι ξεκάθαρο, δημιούργησε στην Κόκκινη Παραλία ίσως το πιο εντυπωσιακό του έργο τέχνης.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αναζήτηση