5 μυστικά… από την Πάρο

Όπως κάθε τόπος, έτσι και η Πάρος έχει τα δικά της μυστικά! 

Η Πάρος πέρα από τα από τα κατάλευκα σοκάκια στα γνωστά και πολυδιαφημισμένα χωριά της, την ξακουστή νυχτερινή ζωή της, και τις κοσμοπολίτικες παραλίες της, κρύβει εμπειρίες και αξιοθέατα που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ο Μαγικός τόπος με τις πεταλούδες

πεταλούδες στην Πάρο

7 χιλιόμετρα δυτικά από την Παροικιά, κοντά στο μοναστήρι Άγιος Αρσένιος βρίσκεται το μέρος που είναι γνωστό σαν «Πεταλούδες». Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνή βλάστηση και άφθονο πηγαίο νερό ένα μοναδικό μνημείο της φυσικής ομορφιάς.

Σε αυτό το όμορφο και περιποιημένο μικρό πάρκο, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο, πολυάριθμα σμήνη από πεταλούδες, του είδους Jersey tiger moths, εγκαθίστανται στα φυλλώματα και στους κορμούς των δένδρων που τους καλύπτουν οι κισσοί.

Όταν δε οι πεταλούδες πετάν, το θέαμα είναι φανταστικό.

Η μυστική παραλία του Φάραγγα

Δε μιλάμε για την πρώτη οργανωμένη παραλία, αλλά ούτε και για τη δεύτερη. Πίσω από τα βράχια, υπάρχει μια παραλία μαγική. Με λίγο σκαρφάλωμα και πολύ οργάνωση μπορεί κανείς να απολαύσει μοναδικό μπάνιο σε κρυστάλλινα και μοναδικά νερά!

Το μυστικό στα ορεινά της Πάρου

Οι Λεύκες, το γραφικό χωριό, κρυμμένο στα ορεινά της Πάρου, που δεν έχει αγγίξει ο χρόνος, προσφέρεται για στάση για καφεδάκι στο καφενείο, με γλυκό του κουταλιού. Υπέροχα αρτοποιήματα από τον παραδοσιακό φούρνο του Στρατή και Παριανό παραδοσιακό φαγητό στις ταβέρνες του χωριού.

Από τις Λεύκες ξεκινάει και το βυζαντινό πλακόστρωτο μονοπάτι κατάλληλο για πεζοπορία μέσα στη φύση. Αλλά και με το αυτοκίνητο η διαδρομή από τις Λεύκες προς το Άσπρο χωριό, οδηγώντας στην κορυφογραμμή κι έχοντας αριστερά την Νάξο, δεξιά την Αντίπαρο και στο βάθος Σαντορίνη, Io και Σίφνο, είναι μαγική.

Μυστικά spa

Η Πάρος διαθέτει και Spa, για λίγους! Λασπόλουτρα στον Καλόγερο. Η παραλία πήρε το όνομά της από τον θρύλο που θέλει να αυτοκτόνησε, πέφτοντας από έναν βράχο στη θάλασσα, ένας καλόγερος.

Βρίσκεται δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά του Μώλου, στην οποία φτάνει κανείς ανηφορίζοντας και κατηφορίζοντας, μέσω ενός χωματόδρομου, τον “λαιμό” της μικρής χερσονήσου, που υψώνεται πάνω από τη θάλασσα.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το ιδιαίτερο χρώμα της άμμου, που οφείλεται στα αργιλικά πετρώματα της περιοχής. Ο άργιλος είναι ιδανικός για φυσικό  peeling.

Η κρυμμένη Λάγγερη

Μια από τις πιο παρθένες παραλίες της Πάρου με παχιά λευκή άμμο και σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά. Αρκετά απομακρυσμένη έτσι ώστε να μην έχει πολυκοσμία.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αναζήτηση