Οι πολύχρωμες παραλίες στην Ανάφη

Μικρές και μεγάλες, αμμουδερές, ανόθευτες και ειδυλλιακές, οι παραλίες της Ανάφης αποτελούν το μεγάλο της ατού. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του νησιού, είναι απάνεμες, δημοφιλείς και η πρόσβαση στις περισσότερες απαιτεί περπάτημα.

Ποιες όμως είναι οι παραλίες στην Ανάφη;

Ρούκουνας

Αποτελεί την πιο διάσημη παραλία της Ανάφης. Μεγάλη και αμμώδης, με πεντακάθαρα διαυγή νερά, που να διακρίνεται κάθε λεπτομέρεια στο βυθό της. Την περίοδο του Αυγούστου αποτελεί Meetingpoint κατασκηνωτών και γυμνιστών. Διαθέτει, επίσης, μια ταβέρνα.

Κλεισίδι

Η παραλία αυτή βρίσκεται στον ομώνυμο μικρό οικισμό με τα λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και 2-3 ταβέρνες πάνω από την πανέμορφη αμμώδη παραλία. Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Άγιου Νικόλα και έχει εύκολη πρόσβαση. Εκεί κανείς θα συναντήσει υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, μοναδικό βυθό, τοπίο πανέμορφο και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά.
Αποτελεί αγαπημένο προορισμό γυμνιστών.

Κατσούνι

Από το Κλεισίδι μπορείς να φτάσει κανείς σε αυτήν την όμορφη, μικρή αμμώδη παραλία με 15 λεπτά περπάτημα ή μέσω θαλάσσης κολυμπώντας από το Κλεισίδι βράχο βράχο. Το Κατσούνι είναι μία διπλή παραλία με ρηχά νερά και ωραία άμμο.

Φλαμουρού

Βρίσκεται μετά την παραλία Κατσούνι και είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία, με ξανθή άμμο, τιρκουάζ νερά και επιβλητικά βράχια!

Μέγας Ποταμός

Ό,τι πρέπει για απομόνωση και ησυχία, καθώς απαιτείται αρκετό περπάτημα για να την προσεγγίσει κανείς. Διαθέτει άμμο και λευκά βότσαλα και προσφέρει υπέροχη θέα στον Κάλαμο!

Καταλυμάτσα

Το τοπίο αλλάζει στη μικρή ακτή Καταλυμάτσα με τους επιβλητικούς κόκκινους βράχους.

Λιβόσκοπος

Απόμακρη παραλία με ξανθή άμμο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Προσβάσιμη από μονοπάτι. Καλύτερη περίοδος να την επισκεφτεί κανείς είναι όταν φυσάνε νότιοι άνεμοι.

Άγιοι Ανάργυροι

Μια βουτιά στα νερά των Αγίων Αναργύρων, και σύμφωνα με την παράδοση, όποιος κολυμπήσει εδώ, σύντομα θα έρθει… εις γάμου κοινωνία! Το ομώνυμο ξωκλήσι στεφανώνει το σκηνικό μιας από τις ωραιότερες ακρογιαλιές του νησιού.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αναζήτηση