Κύθνος

Το προσιτό νησί της απλότητας και της φιλοξενίας

Η Κύθνος, το κοντινότερο στην Αττική νησί των Δυτικών Κυκλάδων, εξελίσσεται, κρατώντας σταθερά χαμηλούς τόνους στο τουριστικό της προφίλ. Ανόθευτη πηγαίνοντας κόντρα στις επιταγές του µαζικού τουρισµού, αιχµαλωτίζει τον επισκέπτη µε την παρθένα γοητεία της!

Παρόλο το λιτό της τοπίο και την απλότητα που την χαρακτηρίζει, η Κύθνος κρύβει πολλές και διαφορετικές εικόνες σε κάθε γωνία της, που διηγούνται την ιστορία της με τον δικό τους τρόπο. Εξερευνώντας τη θα ανακαλύψεις σκόρπια ξωκλήσια, δύο κεντρικούς οικισμούς (τη Χώρα ή Μεσσαριά και τη Δρυοπίδα), σπήλαιο, ερείπια αρχαίων ναών και μεσαιωνικών κάστρων, το υδροθεραπευτήριο του 1840, σιδερένιες γέφυρες από τα παλιά μεταλλεία και μικρές οάσεις πρασίνου κοντά στις ακτές και όπου υπάρχουν ρεματιές, όπως στη Μαθιά με τα παλιά πλυσταριά.

Η Κύθνος που είναι γνωστή και με την ονομασία Θερμιά εξαιτίας των πολύ γνωστών θερμών πηγών της, είναι ιδανική για (long) weekends αλλά ακόµα και για last minutes διακοπές, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Εξερευνήστε την Κύθνο
Τι δεν πρέπει να χάσεις
Ιαματικά λουτρά Κύθνου

Η Κύθνος στους νεότερους χρόνους πήρε το δεύτερο όνομά της, «Θερμιά», απ’τις ζεστές ιαματικές πηγές, οι οποίες βρίσκονται στον γραφικό όρμο Λουτρά, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Στα Λουτρά βρίσκονται …

νησιά εκκλησάκια

Η χώρα μας είναι γεμάτη από εκκλησίες και μοναστήρια, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα νησιά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια νησιά, που όπου και να γυρίσεις το μάτι σου, βλέπεις …

Χρήσιμα

τηλέφωνα στην Κύθνο

Δήμος: 2281031277
Λιμεναρχείο: 2281032290
Αστυνομία: 2281031201
Περιφερειακό ιατρείο: 2281032234
Ταξί: 6944276656
ΚΤΕΛ: 2281032250