Ηρακλειά

Το ησυχαστήριο των Κυκλάδων

Για όσους γοητεύονται από την ηρεμία και την απλότητα της νησιωτικής ζωής, η Ηρακλειά είναι ο κατάλληλος προορισμός στις Μικρές Κυκλάδες. Αν θελήσει να περιγράψει κανείς με λίγα λόγια την Ηρακλειά, θα έλεγε ότι πρόκειται για ένα νησί αγνό, ξεχασμένο ανάμεσα στα μεγαθήρια των Κυκλάδων, που εμπμπνέει στον επισκέπτη έντονα το αίσθημα της ελευθερίας και της ξεγνοιασιάς. Οι δύο οικισμοί που μοιράζονται τους 150 κατοίκους του νησιού και απέχουνε μεταξύ τους 4,5 χιλιόμετρα, είναι η Παναγία ή Χώρα και ο Άγιος Γεώργιος όπου βρίσκεται και το λιμάνι.


Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο νησί είναι το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη – το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, με τον εντυπωσιακό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.  Στο δυτικό τμήμα της Ηρακλειάς βρίσκεται Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένας παλιός εγκαταλειμμένος οικισμός που γυρνάει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.  Η δε κορυφή του λόφου Πάπας, που είναι και το ψηλότερο σημείο του νησιού, προσφέρει θαυμάσια θέα σε όλα τα γειτονικά νησιά, καθώς στα δαντελένια ακρογιάλια της Ηρακλειάς.


Ένά άλλο μοναδικό θέαμα είναι το γερμανικό αεροπλάνο που βρίσκεται βυθισμένο στον όρμο Αλιμιά, σε βάθος περίπου 7 μέτρων.  Το μοναδικό είναι ότι τα κρυστάλλινα νερά το καθιστούν ορατό από την επιφάνεια της θάλασσας. Ενώ όσοι κάνουν καταδύσεις μπορούν να βουτήξουν και το φωτογραφήσουν από κοντά. Βρίσκεται κοντά στην παραλία της Αλιμιάς.  Οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού, μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Εντυπωσιακοί γκρεμοί που κρύβουν αμμουδερές παραλίες στα ριζά τους και κρυστάλλινα νερά. Στo Λιβάδι, τη μεγαλύτερη παραλία του νησιου, όπου κανείς μπορεί να κάνει τις βουτιές του με το κάστρο να υψώνεται πίσω του και μπροστά, θέα μέχρι τη Σχοινούσα.  Η Ηρακλειά καθώς περιλαμβάνεται ολόκληρη στο δίκτυο Natura 2000, είναι ιδανική και για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ιδανική λύση διαφυγής από τους γρήγορους ρυθμούς, την κανονικότητα, την πίεση και το άγχος, και ιδανικό προορισμό για να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του.

Εξερευνήστε την Ηρακλειά
Τι δεν πρέπει να χάσεις
Μικρές κυκλάδες

Ένας μικρός επίγειος νησιωτικός παράδεισος είναι κρυμμένος πίσω από τη Νάξο και με το βλέμμα του στραμμένο στην Αμοργό. Πρόκειται για το σύμπλεγμα λιλιπούτειων κυκλαδονησιών, τις Μικρές Κυκλάδες. Η Δονούσα, …

Χρήσιμα

τηλέφωνα στην Ηρακλειά

Δημοτική κοινότητα: 2285071545
ΚΕΠ:
2285077004
Περιφερειακό ιατρείο:
2285071388