Ανάφη

Η εναλλακτική και γοητευτική των Κυκλάδων

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ανάφη είναι το φώς της. Με εξωτική, άγρια και εξημερωμένη ομορφιά, η Ανάφη παραμένει σχεδόν ανέπαφη από τον χρόνο και από το μαζικό τουρισμό.

Εκτός από τους λιγοστούς κατόικους της, φιλοξενεί επισκέπτες που αναζητούν γνήσια επαφή με τη φύση, ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης και περισυλλογής.

Στην Ανάφη μπορεί να κανείς να θαυμάσει και να απολαύσει, παρθένες παραλίες, μονοπάτια για πεζοπορία, περήφανα υψώματα, ξωκκλήσια και κτίσματα-πρότυπα λαϊκής μαστορικής τέχνης και ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα νησί ταπεινό και αθόρυβο, που ξεδιπλώνει τις ομορφιές του δίπλα στα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων.

Τα τελευταία χρόνια με διάνοιξη δρόμων, προς όλες τις κατευθύνσεις του νησιού, μπορεί κανείς εύκολα να περιηγηθεί στο νησί. Για τους πιο περιπετειώδεις, η αναρρίχηση  είναι ένα από τα σπορ που ενδείκνυνται στην Ανάφη, φτάνει να υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση.  Ο πιο τρομακτικός βράχος του κόσμου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους έμπειρους αναρριχητές και ορειβάτες. Ο Κάλαμος, ο ψηλότερος μονόλιθος της ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού και αποτελεί το εντυπωσιακότερο φυσικό αξιοθέατό του.

Στις παρυφές του Καλάμου βρίσκεται το Δρακοντόσπηλο, ένα ενδιαφέρον σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ενώ στην κορυφή του βρίσκεται η Μονή της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας. Η Χώρα της Ανάφης είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα ερείπια βενετσιάνικου κάστρου, σε απόσταση 3 χλμ. από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Παραδοσιακά κυκλαδίτικα στενά σοκάκια, χαλαροί ρυθμοί, ιδιαίτερη αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και απεριόριστη θέα στο πέλαγος με σκηνικό τους δύο ανεμόμυλους που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου.

Τα κρυστάλλινα νερά και οι αξιομνημόνευτες παραλίες θα καθηλώσουν και τον πιο δύσπιστο και θα προσφέρουν ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης του τοπίου, μιας και δεν κατακλύζονται από κόσμο.

Εξερευνήστε την Ανάφη
Τι δεν πρέπει να χάσεις

Μικρές και μεγάλες, αμμουδερές, ανόθευτες και ειδυλλιακές, οι παραλίες της Ανάφης αποτελούν το μεγάλο της ατού. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του νησιού, είναι απάνεμες, …

Η Ανάφη κατά την ελληνική μυθολογία αναδύθηκε από το πέλαγος, με εντολή του θεού Απόλλωνα για να προσφέρει καταφύγιο στον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες, οι οποίοι κινδύνευαν από μια μεγάλη …

Χρήσιμα

τηλέφωνα στην Ανάφη

Δήμος: 2286061266
Αστυνομία: 2286061216
Περιφερειακό ιατρείο: 2286061215
Δημοτικό λεωφορείο: 2286061266
ΚΕΠ:
2286061390